Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Energieverbruik

Een gemiddelde huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks ongeveer 3500 kWh energie. Energie vergelijken gaat makkelijker als je jouw gemiddelde energieverbruik weet. Het hangt van de persoon af hoeveel energie er verbruikt wordt, denk hierbij aan de woonsituatie en levensstijl. Er zijn tegenwoordig veel huishoudens die milieubewuster worden en steeds meer rekening houden met hun energieverbruik. Met deze gedachte willen de huishoudens steeds meer hun energieverbruik verlagen en hun energie vergelijken. In dit artikel wordt uitgebreid verteld wat de gemiddelde huishouden moet weten over energieverbruik. 

Energieverbruik: het gemiddelde

Het gemiddelde energieverbruik van een huishouden ligt rond de 3500 kWh (kilowatt) energie per jaar, maar het energieverbruik is van diverse factoren afhankelijk. Het gedrag van een huishouden bepaalt het energieverbruik: laat je verschillende soorten elektronica aan staan of doe je alles uit? Niet alleen de soorten elektronica wat een huishouden heeft is afhankelijk van het energieverbruik, maar ook de aantal personen in een huishouden. In de tabel hieronder is weergeven wat het gemiddelde energieverbruik is per huishouden. 

Aantal personen per huishoudenAantal kilowatt (kWh)
1 persoon1.500 kWh
2 personen2.500 kWh
3 personen3.500 kWh
4 personen4.500 kWh

Hoeveel energie verbruik ik? Vergelijk je energie!

Elk huishouden kan zijn eigen energieverbruik terugvinden op de jaarafrekening. Elke klant van een energieleverancier krijgt ieder jaar een jaarafrekening toegestuurd. Op deze jaarafrekening krijg je inzicht in de totale energieverbruik. Het is erg eenvoudig en handig om zelf energie te vergelijken. 

Verminderen van energieverbruik

Blijven je energierekeningen nog steeds hoog? Wil je weten hoe je zelf energie kan besparen? Lees dan onze energiebesparingstips. Zodra je energieverbruik lager is geworden, is dit ook beter voor het milieu. Niet is dit alleen beter voor het milieu, maar ook voor de rekening. 

Verschillende aanbieders: een energievergelijker 

Tegenwoordig is het bijhouden van je energiekosten erg belangrijk. Mensen worden milieubewuster en letten steeds meer op de kleintjes. Vanwege het feit dat de gemiddelde huishouden op de kleintjes let, is het handig om constant je energie te vergelijken. Energie vergelijken is heel eenvoudig en handig om te doen. Zo weet je wie de goedkoopste aanbieder is. Verschillende energievergelijkers, zoals Zelf Energie Vergelijken biedt de optie om je energie te vergelijken. 

De verschillende apparaten in huis

Hoe meer apparaten in huis, hoe meer energie er wordt verbruikt. Er wordt opgemerkt dat mensen niet beseffen dat de apparaten niet altijd in de zuinige manier worden ingezet. Als alle apparaten bij elkaar worden opgeteld die niet in zuinige stand staan, zorgt dit voor een hoop verspilde energie. Ga jezelf eens na hoeveel energie je verbruikt aan apparaten die je niet gebruikt, maar wel aan staan. 

Het gedrag van elektriciteitsgebruik 

Op dit moment kan men veel energie besparen. Het verbruiksgedrag bepaalt in grote hoeveelheid het elektriciteitsverbruik. Doe je alle stekkers eruit van de opladers? Laat je de tv altijd op stand-by staan? Dit zijn slechts kleine voorbeelden die uiteindelijk voor een toename zorgen in je energierekening. Wees ervan bewust dat niet alles uitstaat en dat er een hoop te besparen valt in je jaarrekening.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: